Matematik

Bestem tangenten

21. maj 2014 af Apaas (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion f er bestemt ved f(x) = ln(x) + x2

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(5,f(5))

f(5) = 26,609

f'(x) = 1/x + 2x

f'(5) = 1/5 + 2*5 = 51/5

26,609 = 51/5*5 + b

solve(26,609 = 51/5*5 + b) 

b = -230,891

Tangentens ligning q(x)= 51/5*x -230,891

Er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. maj 2014 af Jauz (Slettet)

Nej b skulle gerne give -24.391 :)

b = 26,609-10,2*5 = -24.391


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Nej, det er ikke rigtigt. Din værdi for b er forkert.

a = 51/5 ,

b = f(5) - 5·f '(5) = 25 + ln(5) - 5·51/5 = -26 + ln(5)


Skriv et svar til: Bestem tangenten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.