Fysik

Opgave om astronaut og Månen

22. maj 2014 af mortenvans (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej fellas!

Jeg har en opgave, der lyder som følgende:

"En astronaut på månen kaster en hammer lodret op. Tyngdeaccelerationen på Månen er 1.63 m/s^2. TIl tiden t = 1,3 s når hammeren sin maksimale højde 4 m over Månens overflade. Opskrive bevægelsesligningerne for hammeren, og bestem det tidspunkt hvor hammeren rammer Månens overflade igen".

Jeg er sgu helt blank, kunne virkelig godt bruge noget hjælp her.

På forhånd, tak!

Mvh.

Arle


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt bevægelsesligninger for konstant acceleration med gMåne = 1,63 m/s2 . Benyt, at den mekaniske energi er bevaret.


Svar #2
22. maj 2014 af mortenvans (Slettet)

Jeg forstår ikke helt, hvilke bevægelsesligninger der skal bruges.


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

For eksempel:

        y = -(1/2)·gMåne·t2 + v0·t + y0

        Emek = (1/2)·m·v2 + m·gMåne·(y - y0) = konst = (1/2)·m·v02 .


Svar #4
22. maj 2014 af mortenvans (Slettet)

mange tak for hjælpen kammerat, nu er den feset ind! :-)


Skriv et svar til: Opgave om astronaut og Månen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.