Matematik

Mat opgave:

22. maj 2014 af Maria55555 (Slettet) - Niveau: A-niveau

En funktion er givet ved f(x) = 2 * e^2x + 5. Bestem den stamfunktion til f(x) der går igennem punktet P(0,8)
Jeg har fået stamfunktionen til: F(x) = e^2x + 5x +k? Derefter skal jeg vel starte med at indsætte 0 på x's plads, og trække det fra når jeg så sætter 8 ind på x's plads.
Jeg har så skrevet (e^2*0 + 5 *0) - (e^2*8 + 5 * 8) = ?
Jeg ved at det første = 1, men hvordan vil man regne den anden ud, når man ikke må bruge lommeregner..


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Du beregnet stamfunktionen korrekt, men du har misforstået, hvordan dens beregning udføres. Konstanten k bestemmes ud fra betingelsen F(0) = 8 , dvs

        e2·0 + 5·0 + k = 8 , dvs.

        1 + 0 + k = 8 , eller

        k = 7


Svar #2
22. maj 2014 af Maria55555 (Slettet)

Ej, jeg har fuldstændigt haft misforstået opgaven så.. Tak for hjælpen :p


Skriv et svar til: Mat opgave:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.