Fysik

Fysik.. HASTER!!

22. maj 2014 af JogaBonito (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående
Hej alle.

Hvordan finder jeg friktionskraften og snorkraften i vedlagt bilag?

Normalkraften har jeg fået til: N=m*g*cos(theta)
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Din tegning er ikke helt korrekt. FN skal stå vinkelret på underlaget og Ftyngde skal pege lodret ned.

Projektion vinkelret på underlaget:

FN = mg*cos(theta)

Projektion parallelt med underlaget:

Fsnor = mg*sin(theta) + Ffrik

Da yoyoen ikke roterer, må der gælde:

Fsnor*r = Ffrik*R

Du har nu to ligninger til at finde Fsnor og Ffrik.

b)

Ffrik ≤ μs*FN

indsæt udtrykkene for Ffrik og FN og isoler μs


Svar #2
23. maj 2014 af JogaBonito (Slettet)

Det er blot den tegning som er opgivet jeg har tilladt mig at skrive på. Jeg har fundet normalkraften ud fra Newtons lov. Dog er det ikke sådan friktionskraften og snorkraften kan findes. Sol det fremgår i tekstbeskrivelsen er der tale om inertimoment.

Skriv et svar til: Fysik.. HASTER!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.