Matematik

Lære at opstille ligninger

23. maj 2014 af 123434 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Noget jeg altid har haft svært ved:

(1)

Anne, Beate, Christina, Dorte og Elina har en gennemsnitshøjde på 168 cm. Anne og Beate er lige høje og 4 cm mindre end Christina og Dorte, der også er lige høje. Elina har højden 172 cm. Hvor høje er de andre?

(X+x+(x+4)+(x+4)+172)/5=168

(4x+180)/5=168

(4x+180)/5*5=168*5

(4x+180)=840

4x+180-180=840-180

4x=660

4x/4=660/4

X=165

Anne og Beate er 165cm, Christina og Dorte er 169 cm

(2)

Jens har fået udbetalt et vist beløb for noget arbejde i et supermarked. Han bruger nu 900 kr. af beløbet på tøj.  [\frac{1}{3}]  af det tilbageværende beløb sætter han ind på en opsparingskonto i banken. Nu har han 50 kr. mere end halvdelen af det beløb han havde i begyndelsen.

x-900

2/3*(x-900)

2/3*(x-900)=1/2x+500

3*2*2/3*(x-900)=3*2*1/2x+3*2+50

4(x-900)=3x+300

4x-3600=3x+300

4x=3x+3900

X=3900

Jeg forstår ikke, hvorfor de giver det beløb, som de giver

God weekend


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

(2) Forstår du ikke ligningen

        (2/3)·(x-900) = (1/2)·x + 50 (teksten siger 50 kr her)

Så er

        ((2/3) - (1/2))·x = (2/3)·900 + 50 , dvs

         (1/6)·x = 650

         x = 6·650 = 3900 .


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. maj 2014 af Krabasken (Slettet)

(2/3)·(x-900) = (1/2)·x + 50

2/3 * x – 2/3 * 900 = 1/2 * x + 50

2/3 * x – 600 = 1/2 * x + 50………..-1/2 x og +600 på begge sider

2/3 x – 1/2 x = 50 + 600............fælllesnævner er 6

4/6 x - 3/6 x = 650

1/6 x = 650..............*6 på begge sider

:-)

x = 3900


Skriv et svar til: Lære at opstille ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.