Matematik

Eksempel med cosinusrelationen

26. maj 2014 af pokizh (Slettet) - Niveau: B-niveau

Vi vil udregne vinklen C på figuren

Vi bruger cosinus relationen:

3.2^2=5.4^2*6^2-2*5.4*6*cos(c)

Nspire løser denne ligning mht, C for 0<C<180

og får C = 32.0559 dvs

C=32.1

Hvordan får går man den formel til svaret?


Svar #1
26. maj 2014 af pokizh (Slettet)

Hvordan går man fra 3.2^2=5.4^2*6^2-2*5.4*6*cos(c) 

til svaret i nspire?


Skriv et svar til: Eksempel med cosinusrelationen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.