Matematik

vektor

26. maj 2014 af lalala1122 (Slettet) - Niveau: A-niveau

2*4= 8
t*(-3)= -3t

8-(-3t)=0
8+3= 11
t=5.5?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2014 af mathon

                                 \vec{a}=\begin{pmatrix} 2\\t \end{pmatrix}                               \vec{b}=\begin{pmatrix} -3\\4 \end{pmatrix}

     ortogonalitet er ensbetydende med      \vec{a}\cdot \vec{b}=0

                                      \begin{pmatrix} 2\\t \end{pmatrix}\cdot\begin{pmatrix} -3\\4 \end{pmatrix}=2\cdot (-3)+t\cdot 4=0

                                                                        -6+4t=0

                                                                         t=\frac{6}{4}

                                                                         t=\frac{3}{2}


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. maj 2014 af Bullerkage (Slettet)

Når to vektorer er ortogonale, vil deres skalarprodukt være lig med nul. Derfor udnyttes:

\vec a*\vec b=a_1*b_1+a_2*b_2=2*(-3)+t*4=0

Reducerer:

-6+4t=0 

så:

t=\frac{6}{4}=1,5

Vil jeg mene :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. maj 2014 af Bullerkage (Slettet)

Hey, hvorfor kan jeg ikke se mine "insert equation"?!!?!? Det er da super træls! Kan kun se den første linje!

EDIT: Nu kan jeg godt, men det er da ikke et særlig godt system.. :/


Skriv et svar til: vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.