Matematik

Kontext 7

26. maj 2014 af Karlse - Niveau: 7. klasse

En opgave lyder freja sælger programmer til rockkoncenter. Hun får 40 kr pr. koncert plus 0,25 kr pr program,hun sælger:

Skriv en fomel til at beregne hendes indtægt for ver koncert.   Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2014 af Heptan

For én koncert er hendes indtægt (f(x)):

f(x) = 0,25x + 40

hvor x angiver antal solgte programmer. 40 fortæller, at hun tjener  40 kr, hvis hun ikke sælger nogle programmer.


Svar #2
26. maj 2014 af Karlse

Skal jeg så bruge den formel altså X=0,25+40


Svar #3
26. maj 2014 af Karlse

Var


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. maj 2014 af 123434 (Slettet)

f(x)=0,25x+40

Hvis hun sælger 10 programmer

f(10)=0,25*10+40=42,5 


Svar #5
26. maj 2014 af Karlse

Der er også en sprøgersmål på hvor meget har hun tjent hvis hun til en koncert sælger 200 programmer så har jeg bare skrevet 200 * 0,25 = 50 kr


Svar #6
26. maj 2014 af Karlse

Kan i ikke hjælpe


Svar #7
26. maj 2014 af Karlse

Var


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Du skal indsætte x = 200 i forskriften    f(x) = 0,25·x + 40 . Hun starter jo med grundbeløbet på 40 kr uanset hvor mange programmer, hun sælger.

"Var"??  Det hedder i det mindste "hvad?" eller "hvadbehager?" på normalt dansk.


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. maj 2014 af Heptan

Det er da højt niveau af 7. klasse alligevel :o)


Svar #10
26. maj 2014 af Karlse

Jaja, jeg har lavet det forstår det lidt efter men ellers tak. Og undskyld skal nok skrive hvad eller hvadbehager næste gang


Skriv et svar til: Kontext 7

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.