Kemi

Fysik

27. maj 2014 af Victor100039 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

hvad er PH værdien


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2014 af Trilllllllle (Slettet)

pH, talværdi for surhedsgraden af en vandig opløsning. pH defineres som minus titalslogaritmen til talværdien af hydrogenionkoncentrationen målt i mol pr. liter:
pH = −log[H+]. pH er en størrelse uden enhed.
Fx Da koncentrationen af  [H3O+] oftest er meget lille og kan variere voldsomt anvendes i stedet pH-værdien som et mål for surhedsgraden pH = – log ([H3O+])

pH < 7 sure opløsninger

pH = 7 neutrale opløsninger

pH > 7 basiske opløsninger

Håber det hjalp :)


Skriv et svar til: Fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.