Kemi

Bestemme metal

31. maj 2014 af teamwork (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder med den vedhæftede opgave. Jeg kan ikke se hvordan den skal gribes an. Den kan afstemmes ved at sætte 2 foran HCL. og vi kan finde stofmængden af saltsyren n=c*V =500*10^(-3)L*0.1 M =0.05 mol. 

Men så kan jeg ikke se hvad man gør

Vedhæftet fil: Neutraliseres.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2014 af Heptan

Beregn stofmængden af base der anvendes.

2* n(MCO3) = n(HCl)før - n(HCl)efter

Dvs. at der er et overskud af syre (n(HCl)før)), som reagerer med MCO3 i forholdet 2:1. Der er noget syre tilbage, og stofmængden af dette bestemmes ved at titrere med base. Stofmængden af MCO3 kan altså findes ved at se, hvor meget syre der har reageret med MCO3.


Svar #2
31. maj 2014 af teamwork (Slettet)

n(HCL)= c*V =500*10^(-3)*0.1 =0.05 mol

n( NaOH) = 32.64 mL*1 M= 0.03264 mol

men er det før eller efter? og hvordan finder jeg de andre


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. maj 2014 af Heptan

0,05 mol er n(HCl)før, og 0,03264 mol er n(HCl)efter


Skriv et svar til: Bestemme metal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.