Fysik

Maksimalspænding, effektivspænding, frekvens og periode!

05. juni 2014 af Anonym0404 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej alle :-) Jeg sidder her og forbereder mig til fysik eksamen i 9 klasse. Er der nogle der kan forklare kort hvad maksimalspænding, effektivspænding, frekvens og periode er?

Mange tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2014 af mathon

Vekselspændingen varierer med tiden. Dens største værdi er U_{max} også benævnt amplituden.Vekselspændings effekt kan sammenlignes med en jævnspænding, der yder samme effekt.
Beregningen - som ikke kan gennemføres på folkeskoleniveau - giver, at jævnspændingens størrelse
er
                    U_{eff}=\frac{U_{max}}{\sqrt{2}}=\frac{\sqrt{2}}{2}\cdot U_{max}=0,7071\cdot U_{max}\approx 70\%\; af\; U_{max}

Perioden T er tiden mellem spændingsmaksimum til samme side.
Frekvensen er antal perioder per sekund. Denne er 50 Hz for den tekniske vekselstrøm (fra stikkontakten).


Svar #2
05. juni 2014 af Anonym0404 (Slettet)

Mange tak for svar :-)


Skriv et svar til: Maksimalspænding, effektivspænding, frekvens og periode!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.