Matematik

Let lille stykke

10. juni 2014 af Koplop (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogen der kan forklare mig hvorfor den her skulle give 13?:

8 - 3(2 - 4) + (6 x 3):9 - 24:2^3


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

Prøv sel at regne de enkelte led ud og læg sammen til sidst.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. juni 2014 af Drunkmunky (Slettet)

8-6+12+2-3=13


Svar #3
10. juni 2014 af Koplop (Slettet)

k tak - men troede der var et usynligt gangetegn mellem 3 og parentesen


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er der også, og i #2 blev hvert led i parentesen (2-4) ganget med faktoren (-3) .


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. juni 2014 af LukasPedersen (Slettet)

Det er måske nemmere at forstå, hvis der bliver smidt lidt flere paranteser ind:

8 - (3 x (2 - 4)) + ((6 x 3) / 9) - (24 / (2^3)) = 13 :)
 


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Parenteserne er ikke nødvendige, ud over parentesen omkring leddet (2-4) . Det er meget uheldigt at benytte bogstavet x som symbol for gangetegnet · . Man bør skrive det

        8 - 3·(2 - 4) + 6·3/9 - 24/23 = ...


Skriv et svar til: Let lille stykke

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.