Matematik

problemregning ridning matematik

10. juni 2014 af hihihihihihihihihihihihihihihihi (Slettet) - Niveau: 7. klasse

hjælp!

jette vil gerne finde ud af hvor meget hendes hest Amigo vejer, men har ik mulighed for at stille den op i en vægt. Hun benytter derfor en regnemetode der kan angive Amigos omtrentlige vægt 

H: hestens vægt i kilogram 

G: hestens gjordermål i cm. 

H= 6,25 * G - 625 

Jette har målt Amigos gjordermål til 180 cm. 

heste racen fuldblod har typisk en vægt mellem 450 og 550 kg. 

4,4 bergn det mindte og støreste gjordermål for en fuldblodshest 

4,5 giv en vurdering af hvilke størrelser heste man kan beregne vægt for med regnemetoden? 

hjælp skal aflevere problemregningen imorgen og sidder fast med det her hjælphjælp hjælp:-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

4,4) Sæt H = 450 og beregn G, og sæt H = 550 og beregn G. Gjordemålet ligger så mellem de to værdier.


Svar #2
10. juni 2014 af hihihihihihihihihihihihihihihihi (Slettet)

tak :-Andersen11)


Svar #3
10. juni 2014 af hihihihihihihihihihihihihihihihi (Slettet)

men hvordan bergner jeg det med G skal jeg gange eller -       Andersen11


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Isoler G af udtrykket         H = 6,25·G - 625 .


Svar #5
10. juni 2014 af hihihihihihihihihihihihihihihihi (Slettet)

når så jeg skal sige fx 6,25x450-625Andersen11


Brugbart svar (1)

Svar #6
10. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Nej. Man kender H og skal isolere G af udtrykket, for eksempel

        450 = 6,25·G - 625 


Svar #7
10. juni 2014 af hihihihihihihihihihihihihihihihi (Slettet)

okay tak :-)Andersen11


Svar #8
10. juni 2014 af hihihihihihihihihihihihihihihihi (Slettet)

men hvad er G det er det jeg har problemer med ?Andersen11


Svar #9
10. juni 2014 af hihihihihihihihihihihihihihihihi (Slettet)

hjælp mig kom nu kan ikke komme vidre hvis jeg ikke laver de her to opg 


Brugbart svar (1)

Svar #10
10. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Du skal isolere G   af   udtrykket    H = 6,25·G - 625 . Start med at lægge 625 til på hver side, og divider så med 6,25 på hver side.


Svar #11
10. juni 2014 af hihihihihihihihihihihihihihihihi (Slettet)

1000 tak ved du også den anden opg Andersen11


Brugbart svar (0)

Svar #12
10. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

#11

Du skal vel se på, hvilke værdier G kan have for at give rimelige værdier for H.


Svar #13
10. juni 2014 af hihihihihihihihihihihihihihihihi (Slettet)

hvordan gør man så det Andersen11


Brugbart svar (0)

Svar #14
10. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

#13

Der skal vel i det mindste gælde, at vægten H er 0 eller positiv.


Svar #15
10. juni 2014 af hihihihihihihihihihihihihihihihi (Slettet)

undskyld men jeg fårstår intet Andersen11


Skriv et svar til: problemregning ridning matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.