Matematik

Lave grafer og funktionsforskrift over banklån og afdragslån

12. juni 2014 af Twinkypinky (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej jeg sidder og læser op til min Matematikeksamen og øve nogle opgaver igennem fra bogen.
Men, hvordan laver man en funktionsforskrift til et banklån og et afdragslån.
Skal nemlig finde ud af via en graf hvilken et lån der bedst kan betale sig.

Har disse oplysninger:

Afdragslånet:
Låner: 10000 kr
Løbe tiden er 24 måneder
Ydelsen pr mdr er 489 kr.
Renten i alt (Over de samlet 24 måneder + rentes rente) = 1736 kr
Rente i procent om måneden = 0,576%

Banklånet:
Lån: 12000kr
Ydelsen 1000kr pr kvartal
Rente 2% pr kvartal

Håber virkelig I kan hjælpe mig!

Venlig Hilsen Twinkypinky


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2014 af mathon

rente for bankens annuitetslån med løbetid 8 kvartaler
og ydelsen
                                  y=\frac{G\cdot r}{1-\left ( 1+r \right )^{-n}}=\frac{12.000\cdot 0,02}{1-1,02^{-8}}=1.638,12
samlet rente
                                  R=8\cdot 1.638,12-12.000=1.104,96
til sammenligning med de 1.736 og 2.000 kr mere i hånden.


Svar #2
12. juni 2014 af Twinkypinky (Slettet)

Mange tak for svaret, men forstår det altså desværre ikke helt ;/
Hvor får du de 2000 fra til at have mere i hånden hvis bankens samlede rente kun er 1104,96?

Det jeg enligt gerne ville have haft var to funktionsforskrifter altså en for afdragslånet og en for banklånet så jeg kunne smække de to funktionsforskrifter ind i geogebra og få to flotte grafer jeg kunne sammenligne med... :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. juni 2014 af mathon

"2000 kr mere i hånden" kommer af forskellen i hovedstol:

                      12.000-10.000=2.000


Svar #4
13. juni 2014 af Twinkypinky (Slettet)

Nårh okay sådan, Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Lave grafer og funktionsforskrift over banklån og afdragslån

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.