Matematik

Reducer udtrykkene :)

14. juni 2014 af Melanie2 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Har ikke lige styr på det med at reducer :)

A: 6(6-5a)+20a-6 =

B:-3(5a+3)-8a+7  =

C:12a-2(a-6)+1    =

D: 9(a-3)+6-5a     =

E: 16a-2(8a-5) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juni 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

1. Gang ind i parenteserne

2. Hæv parenteserne

3. Tæl a'erne sammen og tæl de rene tal sammen


Svar #2
14. juni 2014 af Melanie2 (Slettet)

men det er jo det jeg ikke har styr på ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. juni 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

A:

6(6-5a)+20a-6 =

(6*6 -6*5a) + 20a - 6 =

36 - 30a + 20a - 6 =

-30a+20a + 36-6 =

-10a + 30

Prøv nu selv med de andre.


Skriv et svar til: Reducer udtrykkene :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.