Matematik

bestem tangent

16. juni 2014 af nich0727 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej - jeg har lidt problemer med udregning af en tangent til en funktion, her er spørgsmålet:

Bestem tangenten til funktionen f(x) i punktet (x,y) = (1,f(1)) for følgende funktion:

f(x) = 1⁄2x3 - 4x 

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

Mener du

        f(x) = (1/2)·x3 - 4x    ?

Beregn forskriften for den afledede funktion f '(x) , og beregn så f(1) og f '(1) og indsæt de beregnede talværdier i tangentligningen

        y = f '(x0) · (x - x0) + f(x0)

hvor x0 = 1 .


Skriv et svar til: bestem tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.