Matematik

bestem skæring mellem parabel og linje

16. juni 2014 af turko2990 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej hvordan kan man forklare bestemmelsen af skæring mellem parabel og linje

Håber nogle vil hjælpe 

Hilsen 

Turko2990


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juni 2014 af SuneChr

Man sætter de to funktioner lig med hinanden og løser m.h.t. x .
Derefter findes y, ved at indsætte x i enten linjens- eller parablens forskrift.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. juni 2014 af mathon

fælles punkter for
parablen  y = ax2 + bx + c  og linjen  y = hx + q            a ≠ 0
kræver
                         ax2 + bx + c = hx + q

                         ax2 + (b-h)x + (c-q) = 0
    og
                               d = (b-h)2 - 4·a·(c-q) ≥ 0

                                x_o=\frac{\left (h-b \right )\pm \sqrt{d}}{2a}

                                y_o=h\cdot x_o+q


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. juni 2014 af Kachoot (Slettet)


Svar #4
16. juni 2014 af turko2990 (Slettet)

tak for hjælpen 


Svar #5
16. juni 2014 af turko2990 (Slettet)

#2  Mathon kan du ikke forklare det du har gjordt, forstår det faktisk ikke. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

For et muligt skæringspunkt mellem grafen for 2.-gradspolynomiet

        p(x) = ax2 + bx + c (hvor a ≠ 0)

og den rette linie med ligningen

        y = hx + q

gælder det, at punktets koordinatsæt (x,y) skal tilfredsstille både

        y = ax2 + bx + c     og     y = hx + q ,

dvs. der skal gælde

        y = ax2 + bx + c = hx + q .

Vi finder altså x-koordinaterne for de mulige skæringspunkter ved at løse ligningen

        ax2 + bx + c = hx + q ,

der omskrives til

        ax2 + (b-h)x + (c-q) = 0 ,

der så løses som en sædvanlig 2.-gradsligning.


Skriv et svar til: bestem skæring mellem parabel og linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.