Matematik

Cylinder

17. juni 2014 af Guven00 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Jeg har et problem. Jeg skal til terminsprøve på torsdag. Kan i skrive, hvilke formler der bruges, når der skal beregnes areal og rumfang for et cylinder? :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

Har du ikke søgt efter det i din bog?

Se http://da.wikipedia.org/wiki/Cylinder_(geometri)

(en cylinder).


Svar #3
17. juni 2014 af Guven00 (Slettet)

På linket står der overfladesareal eksklusiv endeflader, og en overfladesareal inklusiv endeflader. Er den med eksklusiv endeflader så omkreds, og den med inklusiv endeflader areal? Haha tak for rettelsen. Var lidt i tvivl, men " et cylinder" lød lidt bedre. :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Endefladerne er den cirkulære bund og låg i cylinderen. Den krumme overflade kan udfoldes til et rektangel. Afhængigt af opgavens karakter kan man medtage eller udelade endefladernes areal i det samlede overfladeareal.


Svar #5
17. juni 2014 af Guven00 (Slettet)

Så af det jeg har forstået, er

A = pi · r · (h + r),

O= d · pi,

V = pi · r · h. 

Er det rigtigt? :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Nej, det er ikke korrekt. Se formlerne i linket ovenfor.

        A = 2π·r·(h+r)      (arealet med endefladerne)

        V = π·r2·h        (rumfanget)


Svar #7
18. juni 2014 af Guven00 (Slettet)

Okay mange tak, så håber jeg bare på det bedste til min terminsprøve.. :)


Skriv et svar til: Cylinder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.