Matematik

Cirklens ligning, stamfunktion og andengradsligning

19. juni 2014 af 123434 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgave 3

x+y=11 og 6x+2y=42

2x+2y=22

6x+2y-(2x+2y)=42-22

6x+2y-2x-2y=20

4x=20

x=5

5+y=11

y=6

Opgave 4

Der er givet en andengradsligning

3x2-6x+c=0

Bestem tallet c, så ligningen har netop én løsning

Hvis D=0, er der en løsning

0=-62-4*3*c

0=36-12*c

c=3

Opgave 5

Bestem samtlige stamfunktioner til funktionen f(x)=x2-4x+7

xbliver til 1/3*x3=1/3x3

-4x bliver til -4*1/2*x2=-2x2

7 bliver til 7x+k

1/3x2-2x2+7x+k

Opgave 6

En funktion f er givet ved 3x2+5

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet(1,f(1)

(3x2)'=3*(x2)'=3*(2*x2-1)=6x

5 forsvinder

f'(x)=6x

f(1)=3*12+5=8

f'(1)=6*1=6

8(x-1)+13

8x-8+13

8x+5

Opgave 7

En cirkel er bestemt ved ligningen x2-6x+y2+2y-26=0

Bestem cirklens radius og koordinatsættet til cirklens centrum

Cirklen med centrum i  [C(a, b)]  og radius r har ligningen

(x-a)2+(y-b)2=r2

x2+6x+y2+2y=26

(x+3)2-9+(y-1)2-1=26

(x+3)2+(y-1)2=36

Radius må være √36=6

Koordinatsættet må være (-3,1)

Jeg er lidt usikker på disse stykker

Hvordan får I det til?

Tak på forhånd og god aften


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

Opg 6. Du har indsat forkert i tangentligningen. Tangentens ligning er en ligning på formen

        y = ax + b .

Du har bare skrevet et udtryk.

Opg 7.

Du ændrer fortegnet på leddet -6x til +6x . Leddene med y kompletteres forkert. Kun radius er korrekt.


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. juni 2014 af mathon

Opgave 7

     x2 - 6x + y2 + 2y - 26 = 0

     (x-3)2 + (y+1)2 = 62

         centrum (3,-1)  r = 6


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. juni 2014 af mathon

Opgave 6

En funktion f er givet ved
                                           f(x) = 3x2 + 5

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet(1,f(1)

                                          f(1) = 3·12 + 5 = 8

                                          f '(1) = 6·1 = 6

ligningen for tangenten til grafen for f i punktet(1,f(1):

                                         y=f{\, }'(1)\cdot \left ( x-1 \right )+f(1)

                                         y=6\cdot \left ( x-1 \right )+8

                                         y=6x+2


Skriv et svar til: Cirklens ligning, stamfunktion og andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.