Matematik

Du skal anføre definitionen for en stamfunktion F(x), samt uddybe hvad der menes med F1-F2=k?

21. juni 2014 af Monalisa1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen som kan hjælpe mig, ved ikke helt hvad man skal svare? Er det eneste man skal sige til eksamen er at hvis F1 og F2 i et interval er stamfunktioner til f, er forskellen F1-F2 konstant?

nogen som kan hjælpe?

takker


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. juni 2014 af SuneChr

Hvis du med spørgsmålet mener, at F1(x) og F2(x) begge er stamfunktioner til f (x) , er det korrekt, at
F1(x) - F2(x) = k    altså en konstant funktion


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

En funktion F(x) er en stamfunktion til den kontinuerte funktion f(x), hvis og kun hvis der gælder

        F '(x) = f(x) .

Det er korrekt, at hvis F1(x) og F2(x) begge er stamfunktioner til den kontinuerte funktion f(x), gælder der, at forskellen mellem de to stamfunktioner er en konstant, altså at

        F1(x) - F2(x) = k .


Svar #3
21. juni 2014 af Monalisa1 (Slettet)

Altså det er det eneste man skal sige til eksamen? virker lidt tyndt at det ikke er andet, skal man skitse en graf eller noget andet?

og forskellen mellem ubestemt integral og  bestemt integral er også en konstant?


Og gør rede for arealfunktion? hvad vil i sige til det?

tak


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3. Et bestemt integral er et tal; et ubestemt integral er en funktion, også kaldet en stamfunktion til den oprindelige funktion.

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Nej, det er ikke det eneste, der skal siges. Vi har anført det essentielle, i relation til dit konkrete spørgsmål. Du må selv finde ud at sætte kødet på så det hele fremstår som en koherent præsentation.


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. juni 2014 af peter lind

Du kan jo også komme med eksempler. Jeg synes selv det lyder noget tyndt. Står der ikke andet i spørgsmålet ?  Du kan jo også komme ind på regneregler for integralet baseret på regnereglerne for den afledede funktion


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. juni 2014 af SuneChr

# 3
Det ser ud, som du (måske) blander nogle ting sammen i # 0.
Er det i virkeligheden ikke det her, du mener

\int_{a}^{b}f(x)\, \textup{d}x=F(a)-F(b)           rettelse:     F (b) - F (a)

hvor  F '(x) = f (x)    ?


Svar #8
21. juni 2014 af Monalisa1 (Slettet)

nej skal forklare hvad en stamfunktion er og hvad der menes med F1-F2= K

..

og så skal jeg beskrive arealfunktionen.
 


Svar #9
21. juni 2014 af Monalisa1 (Slettet)

Du kan jo også komme ind på regneregler for integralet baseret på regnereglerne for den afledede funktion

menes her ex er afledet af ex

Lnx er afledet x*LNx-x+k osv?


Brugbart svar (0)

Svar #10
21. juni 2014 af peter lind

Der menes at hvis F er stamfunktion til f og G er stamfunktion til g er F±G stamfunktion til f±g samt lignende regneregler


Brugbart svar (0)

Svar #11
21. juni 2014 af YesMe (Slettet)

Din forklaring i #0 giver ingen mening. Forklar helt præcis hvad der står i din opgave.


Skriv et svar til: Du skal anføre definitionen for en stamfunktion F(x), samt uddybe hvad der menes med F1-F2=k?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.