Matematik

Procentvis ændring - fremskrivningsfaktoren

22. juni 2014 af CamillaAagedal (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle. Jeg ved ikke lige hvad jeg skal forklare når der står, at jeg skal fortælle om hvordan man finder procentvis stigning ved hjælp af fremskrivningsfaktoren. Det forstår jeg virkelig ikke, hvordan jeg gør. Jeg har vedhæftet spørgsmålet i en fil...  

Vedhæftet fil: rente og procent.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

Den procentvise ændring er

        (Kn - K0) / K0 = Kn/K0 - 1 = (1+r)n - 1 = an - 1 ,

hvor fremskrivningsfaktoren er a = (1+r) .


Svar #2
22. juni 2014 af CamillaAagedal (Slettet)

Jeg forstår ikke, hvordan jeg skal forklare det, og jeg forstår ikke hvordan fremskrivningsfaktoren hjælper en til at finde den procentvise ændring. Jeg synes det er underligt, at vi får dette eksamensspørgsmål, da vi aldrig har lært om det før. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

I #1 er vist hvordan den procentvise ændring kan beregnes ved hjælp af fremskrivningsfaktoren a.

Skriv et svar til: Procentvis ændring - fremskrivningsfaktoren

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.