Fysik

Pendul hastighed?

23. juni 2014 af phiiill (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle

Jeg skal finde hastigheden af et pendul. Den vejer 100g og hænger i en 0,5m snor. samt at jeg skal finde den fart der bliver tabt pr sving. "Jeg ved at den taber ca 1 grad pr svingning"

Nogle der har andre gode links til forklaringere beregninger eller lign?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. juni 2014 af Eksperimentalfysikeren

Hastigheden afhænger af udsvingets størrelse og hvor i bevægelsen, hastigheden bestemmes.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. juni 2014 af hesch (Slettet)

#0:  Anvend energibevarelse:

Ekin = Epot     =>

½*m*v2 = m*g*Δh

Beregn først Δh med lidt trigonometri.


Svar #3
23. juni 2014 af phiiill (Slettet)

Den svinger fra 40 grader...

Noget hypotenusen, modstående katete og hosliggende katete?


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. juni 2014 af hesch (Slettet)

#4:  Du skal tegne en vandret linie gennem pendulet, hen til skæring med "y-aksen".

Længden fra dette skæringspunkt til pendulakslen = L * cos θ.

Derfor Δh = L - L * cos θ = L * ( 1 - cos θ )


Skriv et svar til: Pendul hastighed?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.