Matematik

eksponentiel funktion.

30. juni 2014 af jihudsif (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgave 8. Har jeg fået M(t) = 422 * 1.0396^t er det korrekt? 

http://www.uvm.dk/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF14/Proever%20og%20eksamen/140522%201stx141-MAT-A-22052014.ashx


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

Nej, det er ikke korrekt.


Svar #2
30. juni 2014 af jihudsif (Slettet)

men burde det ikke være.

[0, 5, 15, 25, 35, 45, 55, 65, 75, 85] i stedet for

[0,1,2,3,4,5,6,7,8,9] ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Jeg forstår ikke hvad du mener med det. Der er givet en tabel med t-værdierne [0,5,10,15,20,25,30,35,40,45] , og der skal laves regression på tabellens data med en eksponentiel model.


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. juli 2014 af mathon

bedre er:
                         M(t)=370,375805\cdot 1,07866^{t}


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. juli 2014 af mathon


                            M{\, }'(37)=\ln(1,07866)\cdot M(t)

                            M{\, }'(37)=\ln(1,07866)\cdot370,375805\cdot 1,07866^{37}\approx 462
                   


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. juli 2014 af mathon

korrektion:


                            M{\, }'(t)=\ln(1,07866)\cdot M(t)

                            M{\, }'(37)=\ln(1,07866)\cdot370,375805\cdot 1,07866^{37}\approx 462


Skriv et svar til: eksponentiel funktion.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.