Matematik

Bestem M'(37)

01. juli 2014 af jihudsif (Slettet) - Niveau: A-niveau

Skal jeg indsætte m'(37) ind på x's plads? så det bliver.

M(37)=370*1.0937?


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. juli 2014 af peter lind

Nu skriver du ikke hele opgaven, men det er sandsynligvis forkert. Du skal først finde den afledede af M(x) altså M'(x) og derefter erstatte x i det sidste udtryk med 37


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. juli 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det er en fortsættelse af diskussionen i denne tråd

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1498719

#0   I stedet for at oprette en ny tråd om den samme opgave, er det bedre at fortsætte diskussionen i den oprindelige tråd. Følg vejledningen i #1. Du fik den korrekte forskrift forærende i den anden tråd, men du skal lade være med at afrunde konstanterne i mellemregningerne.


Svar #3
01. juli 2014 af jihudsif (Slettet)

Men jeg skal vel indsætte 37 ind på x's plads og det er vel også det jeg gør umiddelbart?


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. juli 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Du skal først differentiere funktionen, før du kan indsætte t = 37 i forskriften for den afledede funktion.


Svar #5
01. juli 2014 af jihudsif (Slettet)

Så jeg skal differentiere:

M'(x)= 370*1.09x


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. juli 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Nej, du skal differentiere funktionen M(x) eller M(t) . Lad være med at afrunde funktionens konstanter (endda forkert).


Svar #7
01. juli 2014 af jihudsif (Slettet)

Hvis ikke den skal afrundes bliver det:

m(x) = 370.38*1.0987Og det er den der skal differentieres?


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. juli 2014 af peter lind

Se dog mathons resultat i den gamle tråd


Svar #9
02. juli 2014 af jihudsif (Slettet)

Jeg har set det. Men det resultat har jeg fået skal jeg så bare differentiere det?


Brugbart svar (0)

Svar #10
02. juli 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Ja, man skal differentiere den fundne funktion M(x) eller M(t) . Opgaven kalder funktionen M(t) , og du har fået modellens konstanter foræret i den anden tråd.


Brugbart svar (0)

Svar #11
02. juli 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Se din anden tråd (link i #2) for, hvordan funktionen differentieres.

Mere generelt: en eksponentialfunktion     f(t) = b · at , (hvor a > 0) har den afledede

        f '(t) = ln(a) · b · at = ln(a) · f(t) .


Skriv et svar til: Bestem M'(37)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.