Matematik

Løse ligning med hensyn til forskellige variabler

30. juli 2014 af Therock1967 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Sidder og arbejder lidt med et par opgaver som jeg jeg skal løse med hensyn til forskellige ubekendte i

Den første skal jeg løse med hensyn til v :

T = (pi x D x L x i)/(V x 1000 x S)

Den får jeg til til v = (pi x D x L x i)/(1000 x V x S)

Det gør jeg ved at gange V over og derefter dividere med T

Den anden skal jeg løse med henblik på D, men der siger facit at det skal blive : D= (1000 x T x V  x S)/(pi x L x i)

Jeg bruger egentlig samme princip men kan ikke komme frem til det resultat at tæller og nævner skifter position, er det en regle jeg over ser eller ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. juli 2014 af LubDub (Slettet)

     T = (π • D • L • i) / (1000 • V • S)                   Gang med 1000 • V • S på begge sider

     T • 1000 • V • S = π • D • L • i                        Divider med T • 1000 • S for at isolere V
                                                                           Divider med π • L • i for at isolere D

     V = ...

     D = ...


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. juli 2014 af SuneChr

Der gælder generelt

A=\frac{B}{C}\: \Leftrightarrow\: \frac{A}{1}=\frac{B}{C}\: \Leftrightarrow\: \frac{C}{1}=\frac{B}{A}\: \Leftrightarrow\: \frac{A}{B}=\frac{1}{C}


Skriv et svar til: Løse ligning med hensyn til forskellige variabler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.