Matematik

Test til 8 klasse

05. august 2014 af Evabager (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Vil du hjælpe med test 4.2  opg. 5 og 6

og

Test 5.1  opg 1,2,3 og 5 tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. august 2014 af mathon

4.2 opg 5
           benyt Pythagoras

                                                  c=\sqrt{a^2+b^2}


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. august 2014 af mathon

4.2 opgave 6

                       parallelle linjer har samme hældningstal

                       vinkelrette linjers hældningstalsprodukt er -1

                       y-akseskæring i samme punkt, når for
                                                                                    y = a1x + b
                                                                                    y = a2x + b      når b'erne er ens.


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Test 5.1

Opg 1: Benyt definitionen for finhed (her menes det relative indhold i masse af sølv)

Opg 2: Benyt definitionen for karat (her betyder 24 karat at smykket består af rent guld)

Opg 3: a) Man kender den samlede guldværdi samt værdien af 1 kg guld. Bestem massen af guldet.
           b) Benyt definitionen af vægtfylde. Man kender den samlede masse og skal beregne rumfanget.
           c) Finde sidelængden i en terning hvis rumfang er lig med rumfanget af guldet.

Opg 5. Beregn massen af rent guld i blandingen, og beregn massen af hele blandingen, og beregn så finheden af blandingen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. august 2014 af mathon

            Du skal vide, at finhed regnes i vægtpromille
     og
            at karat regnes i fireogtyvendedele.


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. august 2014 af mathon

…fireogtyvendedele af vægten.

   rent sølv har lødighed 16 (dvs kan regnes i sekstendedele af vægten)


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. august 2014 af mathon

så 5.1 opgave 3
giver
           a) Hvor mange kg guld havde vi i reserve

                            m=\frac{3,5\cdot 10^9\; kr}{64\cdot 10^3\; \frac{kr}{kg}}=54697,5 kg


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. august 2014 af mathon

           b) Rumfanget af guldreserven i 1997:

                            R=\frac{54697,5\; kg}{19,3\cdot 10^3\; \frac{kg}{m^3}}=


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. august 2014 af mathon

           c) terningen kantlængde:

                            k=\sqrt[3]{R}

                        


Skriv et svar til: Test til 8 klasse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.