Matematik

Det modsatte af logaritme

08. august 2014 af Binnar (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej allesammen 

Et meget hurtigt spørgsmål til alle jer kloge mennesker derude :-) 

Jeg og min veninde læser til bioanalytiker-eksamen, og studerer derfor kemi, så ved ikke om spørgsmålet er fejlplaceret, men vi søger svar på dette: Hvad er det modsatte af en -log (-logaritme)? 

Vi arbejder med pKs og pKb (værdi der angiver syre/basens styrke) og Ks (syrekonstant), og når vi udregner -log(55,5) = - 1,74, så er svaret korrekt. Men vi ønsker at vide, hvordan vi regner bagvendt, hvis nu vi kun havde tallet - 1,74  ? 

På forhånd rigtig mange tak for hjælpen! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. august 2014 af Eksperimentalfysikeren

Der bruges to betegnelser: Eksponentialfunktion og antilogaritme. Den sidste betegnelse benyttes mest i forbindelse med 10-talslogaritme.

Man benytter også notationen log-1.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. august 2014 af mathon

                                            K_{s}=10^{-pK_s}

                                            K_{b}=10^{-pK_b}


Svar #3
08. august 2014 af Binnar (Slettet)

Tusind tak til jer begge to for hjælpen :) 


Skriv et svar til: Det modsatte af logaritme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.