Matematik

hvordan regner jeg denne opgave ud ved og finde diskriminanten og hvordan ?

20. august 2014 af Zappl (Slettet) - Niveau: B-niveau

x^(2)+7+2*x=0

hvis der er en der kunne hjælpe mig med den her ville jeg blive glad


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. august 2014 af powpow (Slettet)

ax2 + bx + c = 0

x1 = b+(kvadratrod(d))/2*a

x2 = b-(kvadratrod(d))/2*a

Du finder diskriminanten ved at: 

b^2 -4ac = d

Når d er negativ = ingen løsning

Når d = 0 er der kun 1 løsning

Når d er positiv er der 2 løsninger


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. august 2014 af PeterValberg

se video 5,6,7,8 og/eller 9 talt fra toppen på denne

[ VIDEO-LISTE ] fra FriViden.dk

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Et 2.-gradspolynomium skrives normalt på formen  p(x) = ax2 + bx + c .

Skriv polynomiet på venstre side af ligningen på denne form og beregn så diskriminanten

        d = b2 - 4ac

Hvis d ≥ 0 , kan man så beregne rødderne i ligningen ved at indsætte i rodformlen.


Svar #4
20. august 2014 af Zappl (Slettet)

x^(2)+7+2*x=0

x^(2)+2x+7=0

a=1   b=2  c=7


d=2^(2)-4*1*7 ? d=−24

så der er ingen løsning ? 


Brugbart svar (1)

Svar #5
20. august 2014 af powpow (Slettet)

--


Brugbart svar (1)

Svar #6
20. august 2014 af Eksperimentalfysikeren

#4: Det er korrekt. Det er meget fint stillet op.


Brugbart svar (1)

Svar #7
20. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Nej, det er korrekt, hvad Zappi har lavet i #4.


Brugbart svar (1)

Svar #8
20. august 2014 af powpow (Slettet)

Ah ja sorry fejl fra min side af, lad dig ikke forvirre :)


Svar #9
20. august 2014 af Zappl (Slettet)

okay tak for hjælpen nu tror jeg, at jeg forstår


Brugbart svar (1)

Svar #10
20. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

.

(Forvirringen blev vist total i de få minutter, inden indlæggene blev redigeret færdig).


Svar #11
20. august 2014 af Zappl (Slettet)

i er sgu hurtige til at svare :) 1000 tak for hjælpen

håber jeg kan hjælpe en dag


Skriv et svar til: hvordan regner jeg denne opgave ud ved og finde diskriminanten og hvordan ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.