Matematik

Opløsning i faktorer

24. august 2014 af MortenJenssen (Slettet) - Niveau: A-niveau

2x^2-8x+6 

Skal opløse overstående udtryk i faktorer 

Er klar over at
d=b^2-4ac og x=\frac{-b+\sqrt(d)}{2a}

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2014 af mathon

hvoraf

                 \small x=\frac{-b\pm \sqrt{d}}{2a}=\frac{8\pm \sqrt{16}}{4}=\frac{8\pm 4}{4}=2\pm 1


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. august 2014 af LeonhardEuler

Du mener vist

2x2 - 8x + 6 = 0 

Hvis løsningerne/rødderne kaldes for r1 og r2 til ligningen, så er  r1 = 1   og    r2 = 3

Herved kan ligningen skrives på formen

a(x - r1)(x - r2) = 0


Svar #3
24. august 2014 af MortenJenssen (Slettet)

#2 #1
Har jeg forstået det ret hvis jeg kommer frem til at svaret bliver 2(x-1)(x-3) ?
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. august 2014 af mathon

    Ja


Skriv et svar til: Opløsning i faktorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.