Matematik

Hvordan dividere jeg!?

25. august 2014 af TPMT (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg har helt glemt hvordan man dividere..

Min regnestykke er 336/8, ved godt det ikke er særlig svært, men vil gerne kende metoden.

Ikke den med trappen, den forstår jeg ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2014 af Heptan

Prøv at gange 8, indtil du får 336.

Det er nemt at gange 8 med 10 = 80

Derefter gange 80 med 4 = 320

Derefter lægge 8 * 2 til = 336.

Der er nu blevet ganget med 8, i alt 42 gange


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man kan dividere med 8 ved først at dividere med 2, derefter divideres reultatet med 2, og til sidst divideres dette sidste resultat med 2.

        a/8 = ((a/2)/2)/2

        336/2 = 168

        168/2 = 84

        84/2 = 42


Svar #3
25. august 2014 af TPMT (Slettet)

Men er der ikke en måde, det er ikke altid man kan bruge den..?


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. august 2014 af SuneChr

336/8  tag det halve så der står
168/4  tag det halve så der står
84/2   tag det halve så der står
42/1  = 42

\frac{2^{4}\cdot 3\cdot 7}{2^{3}}


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Jo, og den måde har du jo sikkert lært i 2.-4. klasse. Det kræver, at man kender sine små multiplikationstabeller.


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. august 2014 af Egofaciens (Slettet)

:)


Skriv et svar til: Hvordan dividere jeg!?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.