Matematik

Matematik, regne hierakiet.

25. august 2014 af saralone (Slettet) - Niveau: 8. klasse

en der gider at hjælpe med det her:

2*(3+7)2-(5+2)2=


Brugbart svar (2)

Svar #1
25. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Regn parenteserne ud, kvadrer, og reducer.


Svar #2
25. august 2014 af saralone (Slettet)

er det rigtig hvis det giver 151?????


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er korrekt.


Svar #4
25. august 2014 af saralone (Slettet)

det var dejlig jeg endelig fandt ud af det tusind tak for hjælpen


Svar #5
25. august 2014 af saralone (Slettet)

hvad med den her den er jeg meget i tviv 

2+3*(4-6):2= -1


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Den er også korrekt.


Svar #7
25. august 2014 af saralone (Slettet)

ej hvor fedt tak fordi du gider at svarer:-)


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. august 2014 af Lars05 (Slettet)

2(3+7)^2 -(5+2)^2

Nu hvor (a+b)^2 = a^2+b^2+2ab, så må (3+7)^2 = 3^2+7^2+2*3*7

2*3^2+7^2+2*3*7

Gør det samme i den anden parantes, men husk at det er en minus parantes så ændre fortegnet sig inde i parantesen


Brugbart svar (1)

Svar #9
25. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Her er det nu simplere at udregne parenteserne først og så kvadrere resultaterne.


Brugbart svar (0)

Svar #10
25. august 2014 af Lars05 (Slettet)

#9

Det er rigtig nok

Dvs.

2(3+7)^2 - (5+2)^2

(6+14)^2 -(5+2)^2

6^2+14^2 + 2*6*14 - 5^2-2*5*2+2^2

36+196+168- 25-20+4

= 359

Er det rigtigt


Brugbart svar (1)

Svar #11
25. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

Nej, der er ikke rigtigt. Faktoren 2 skal jo ikke kvadreres.

2·(3+7)2 - (5+2)2 = 2·102 - 72 = 2·100 - 49 = 200 - 49 = 151 .


Brugbart svar (1)

Svar #12
25. august 2014 af peter lind

Det er ikke rigtigt. Du kan ikke bare gange de 2 ind i parentesen.

1. udregn  3+7

2. kvadrer resultate.

3. gang til sdist med 2


Brugbart svar (0)

Svar #13
25. august 2014 af Lars05 (Slettet)

#11

Okay på den måde kan godt se systemet.

Tak

Men regnereglen indgår i dette regnestykke

(a+b)^2 = a^2+b^2 +2ab

Må vi så godt bare lægge det sammen inde i parantesen og opløfte det i n (i dette tilfælde 2)


Brugbart svar (1)

Svar #14
25. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#13

Ja, selvfølgelig må man lægge tallene i parentesen sammen først og så kvadrere bagefter.


Brugbart svar (0)

Svar #15
25. august 2014 af Lars05 (Slettet)

Lige en sidste ting:

I den overstående regneregel

hvor bliver der af 2ab i regnestykket


Brugbart svar (1)

Svar #16
25. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#13

Hvis du endelig vil gøre det ved at benytte kvadratsætningen, skal du være opmærksom på faktorer og fortegn uden for parenteserne:

        2·(3+7)2 - (5+2)2 = 2·(32 + 72 + 2·3·7) - (52 + 22 + 2·5·2)

                                = 2·9 + 2·49 + 2·42 - 25 - 4 - 20

                                = 18 + 98 + 84 - 25 - 4 - 20

                                = 116 + 84 - 29 - 20

                                = 200 - 49

                                = 151


Brugbart svar (0)

Svar #17
25. august 2014 af Lars05 (Slettet)

Ja præcis sådan skulle jeg have gjort, jeg kludret lidt i det

Tusind tak for hjælpen


Skriv et svar til: Matematik, regne hierakiet.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.