Biologi

Primærproduktion - udregning - hjææælp

03. september 2014 af Tyuiop (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle!

Har virkelig brug for hjælp til et spørgsmål i min biologi-aflevering som skal afleveres imorgen! Opgaven lyder således:

- Hvor stor vil den totale primærproduktion af hhv. korn (frøfraktion), strå (halm) og rødder være hvis hele landbrugsarealet (2,65 mio. hektar) var dyrket med denne afgrøde? (sorten er vårbyg)

Jeg ved at kornet vejer 6,19 g og halm samt rødder vejer 6,13 g. Området hvor disse var, har målet 19x19 cm.

Jeg er meget i tvivl om hvordan jeg skal regne det her ud og håber meget der er nogen der kan hjælpe!


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2014 af mathon

   korn:


   \! \! \frac{6,19\; g}{\left ( 0,19\; m \right )^2}=\frac{171,468144 \; g}{m^2}=\frac{171,468144\cdot 10^{-3}\; kg}{m^2}=\frac{\left ( 171,468144\cdot 10^{-3}\; kg \right )\cdot 10^4}{10^4\; m^2}=

                               \frac{171,468144\cdot 10\; kg}{ha}=\frac{171,468144\cdot 10^{1-3}\; tons}{ha}=\frac{171,468144\cdot 10^{1-3+6}}{10^6\; ha}=\frac{171,468144\cdot 10^4\; tons}{mio.\; ha}=\frac{1,71468144\cdot 10^6\; tons}{mio.\; ha}=

                                                      {\color{Red} 1,71468144\; \frac{ \; mio.\; tons}{mio.\; ha}}


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. september 2014 af mathon

halm samt rødder:

                                  tilsvarende beregning


Skriv et svar til: Primærproduktion - udregning - hjææælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.