Kemi

Koncentration og gasser

03. september 2014 af Student321 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej people, jeg har et spørgsmål til en opgave:

Opgaverne:

Zink reagerer med saltsyre efter reaktionsskemaet

Zn(s)     +     2 HCl(aq)     à     ZnCl2(aq)     +     H2(g)

Der anvendes 100 mL 2,00 M HCl.

A) Beregn massen af den mængde zink, som kan reagere med denne mængde saltsyre.

Denne opgave har jeg n(HCl)=0,200M hvor n(Zn)=0,100 fordi reaktionen er i forholdet 1:2. Har fået massen 6,54g

Temperaturen er 20 , 0g trykket er 1,00 bar.

B) Beregn rumfanget af den mængde H2(g), som udvikles ved reaktionen.

Jeg bruger idealgasligningen. 

Mit spørgsmål til jer er, hvordan jeg i opgave B ved hvad n(ZnCl) er ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2014 af mathon

B)

      Du skal vide, hvad n(H2) er.
 

                    0,1 mol Zn ækvivalerer 0,1 mol H2  

      0,1 mol H2's volumen ved temperaturen er 20°C og trykket er 1,00 bar

                    V=\frac{n\cdot R\cdot T}{p}=\frac{\left ( 0,1\; mol \right )\cdot \left ( 0,083145\; \frac{bar\cdot L}{mol\cdot K} \right )\cdot \left ( \left ( 273+20 \right )K \right )}{1,00\; bar}


Svar #2
03. september 2014 af Student321 (Slettet)

ja okay tak!


Skriv et svar til: Koncentration og gasser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.