Matematik

Hjælp til matematik bevis

03. september 2014 af Vittoria (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle

Jeg skal bevise, at F(x)+G(x) er en stamfunktion til f(x)+g(x), hvor at F(x) er stamfunktion til f(x), og ligeledes er G(x) en stamfunktion til g(x).

Er der nogen, der kan give råd ift. hvordan opgaven skal løses?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Vis, at

        (F(x) + G(x))' = f(x) + g(x) .

Benyt reglen for differentiation af en sum.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. september 2014 af mathon

        F(x)+G(x) er enstamfunktion til f(x)+g(x) netop
        når
                       (F(x)+G(x)) ' = f(x)+g(x)


Svar #3
03. september 2014 af Vittoria (Slettet)

Kan i fortælle mig, hvad jeg skal starte med at differentiere?


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Differentier hvert led i summen (F(x) + G(x)) :

        (F(x) + G(x))' = F'(x) + G'(x) = f(x) + g(x) ,

da F(x) er en stamfunktion til f(x), og G(x) er en stamfunktion til g(x).


Svar #5
03. september 2014 af Vittoria (Slettet)

Betyder det, at jeg ikke skal igennem flere trin? 

I såfald mange tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Nej.


Skriv et svar til: Hjælp til matematik bevis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.