Fysik

Beregn lysstrålens brydningsvinkel

04. september 2014 af Esterificering (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgaven er vedhæftet som et billede.

Er denne fremgangsmåde korrekt?

Data:

n_{1}=1,0

n_{2}=1,5

Sin(b) = 30^{\circ}

dvs:

Sin(i)\cdot n_{1} = sin(b) \cdot n_{2} \Leftrightarrow

Sin(i) = \frac{Sin(b) \cdot n_{2}}{n_{1}}=\frac{Sin(30) \cdot 1,5}{1}\approx 0,75

Sin^{-1}(0,75)\approx 48,59^{\circ}

Vedhæftet fil: foto.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Ja, det er korrekt beregnet, men du bør bytte om på betegnelserne i og b. Når lysstrålen rammer fladen AB, er indfaldsvinklen i = 30º og det er brydningsvinklen b, der skal beregnes.

Skriv funktionerne sin() og sin-1() med lille s.

Det er forkert at skrive sin(b) = 30º . Man har b = 30º (eller rettere i = 30º med den korrigerede nomenklatur).


Skriv et svar til: Beregn lysstrålens brydningsvinkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.