Matematik

hvad betyder tallet N'(10)

04. september 2014 af SvenOlee (Slettet) - Niveau: B-niveau

Antallet af individer i en bestemt population af dyr kan beskrives ved 
N(t)=\frac{5000}{1+0,85^{t}}

hvor N(t) er antallet af individer i populationen til tidspunktet t (målt i uger). 

a) Bestem N'(10), og forklar betydningen af dette tal. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2014 af Hippocampus (Slettet)

N'(10) er væksthastigheden for individerne i populationen pr. uge efter 10 uger.

Differentier funktionen og indsæt t = 10 i den afledede funktion.


Svar #2
04. september 2014 af SvenOlee (Slettet)

Jeg har fået N'(10) til at være 111.678. Vil det så sige at efter 10 uger vil væksthastigheden for individerne i populationen være 111.678 pr. uge ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. september 2014 af SuneChr

# 2
Ja, kun under forudsætning af, at væksthastigheden fortsat beregnes med  (10 ; N(10))  som udgangspunkt,
dvs. den lineære funktion som tangentligningen i (10 ; N(10)).


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Væksthastigheden N '(10) er den øjeblikkelige væksthastighed til tiden t = 10 , og den er her målt i enheden "individer pr. uge".


Skriv et svar til: hvad betyder tallet N'(10)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.