Matematik

matematik c niveau ligning kontrol

05. september 2014 af idaoline01 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogen der gider at kontrollere denne ligning, eller fortælle hvad der er galt? 

7+4(2x-1)=3x-5(x-6) 
7(4*2x-4*1)=3x-(5*x-5*-6)
7+8x-4=3x-5x+30
3+8x=-2x+30
6x+30 =36
6x=6 -30
6/6 = 1 altså x 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2014 af CarstenMatsson (Slettet)

Den ligning du skal løse efter opløsning af parenteser er:

3+8x = 30+3x+(-5x).


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. september 2014 af CarstenMatsson (Slettet)

tredjenederste linje: Du kommer til at trække -2x fra på venstre side i stedet for at addere dem. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2014 af mette48 (Slettet)

Hvis du sætter 1 ind i steder for x i den oprindelige ligning, får du ikke samme resultat på begge sider af =

7+4(2-1)=11                3*1-5(1-6)=3+25  så dit resultat er ikke rigtigt

Du glemmer parenteser om negative tal


Skriv et svar til: matematik c niveau ligning kontrol

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.