Matematik

Er denne ligning rigtig?

05. september 2014 af Paradoks (Slettet) - Niveau: C-niveau

a2+32=72

a2=72-32

a=7-3

a=4

Tak på forhånd 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2014 af Eksperimentalfysikeren

Nej, den er ikke rigtig. Tredie ligning er forkert. Du kan se det af kvadratsætningen: (7-3)2 = 72 + 32 -2*7*3.

Regn kvadraterne ud, træk fra og uddrag så kvadratroden.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Nej, det er ikke korrekt.

        72 - 32 = 49 - 9 = 40

        a2 = 40 , a > 0


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2014 af SuneChr

De to sidste linjer er ikke rigtige.
a2 = 49 - 9 = 40 = 4·10
da er
a = √(4·10) = √4·√10 = 2√10      ∨
a = -√(4·10) = -√4·√10 = - 2√10


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. september 2014 af mette48 (Slettet)

Er denne ligning rigtig?

Kan du indsætte 4 i stedet for a og få samme resultat når du udregner hver side for sig?

42+32 = 16+9 =15

72=49

Det giver forskellige resultater på de 2 sider, så a er ikke 4

a2+32=7

a2+9 =49

a2=40

a=√40 og a=-√40


Skriv et svar til: Er denne ligning rigtig?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.