Matematik

Bestem forskriften for den lineære funktion der går gennem punkterne (-4;4) og (2;8,5).

06. september 2014 af Bieberswife (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der nogle der kan hjælpe mig???
Bestem forskriften for den linære funktion der går gennem punkterne (-4; 4) og 2; 8,5)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2014 af Rins (Slettet)

Forskriften for en lineær funktion er:

y = ax+b

a=(y2-y1)/(x2-x1) (Altså din ene y-værdi minus den anden y-værdi divideret med den ene x-værdi minus den anden x-værdi.

Når du har a kan du bare sætte den ind i en foreløbig forskrift (f.eks. 4=a*-4+b) og isolere b.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2014 af mathon

forskriften
                 for en ret linje gennem punkterne P1(x1,y1) og P2(x2,y2)
        er

                              y=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}x+\left ( y_1- \frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}\cdot x_1\right )

       


Svar #3
06. september 2014 af Bieberswife (Slettet)

Tak!


Skriv et svar til: Bestem forskriften for den lineære funktion der går gennem punkterne (-4;4) og (2;8,5).

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.