Matematik

hej please hjælp mig matematik

06. september 2014 af Karare - Niveau: C-niveau

find tallene x og y, når det er givet at x/y= 5/7 og 5y - 6x=30?

Tak på forhånd :)

hvordan gøre man tak 


Svar #1
06. september 2014 af Karare

jeg har brugt flere timer på denne her og kan ikke finde ud af pls 


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2014 af hesch (Slettet)

x/y = 5/7   =>

x = 5/7*y

Indsæt denne ligning i: 

5y - 6x = 30   =>

5y - 6( 5/7*y ) = 30      ( een ligning med een ubekendt ).


Svar #3
06. september 2014 af Karare

men jeg kender ikke til ligning med en ubekendt please hjælpe mig så jeg for en god forståelse og tak på forhånd 


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. september 2014 af Therk

\frac xy = \frac 57 \quad \Rightarrow \quad x = \frac 57 \cdot y

Med det kan du erstatte x med det på højre side i din ligning

5y-6x= 30

og finde ud af, hvad y er lig med. Derefter indsætter du blot y i ovenstående ligning - så har du også fundet værdien for x.


Svar #5
06. september 2014 af Karare

er y så 42 

altså y=42


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. september 2014 af CarstenMatsson (Slettet)

Shubare: 

Jeg har set at du generelt ikke forstår noget som helst matematik.

Hvis du forstår engelsk så gør dig selv en kæmpe tjeneste og se disse videoer fra en ende af.


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. september 2014 af hesch (Slettet)

#3: Jo du gør, jeg formoder du har gået i folkeskolen.


Svar #8
06. september 2014 af Karare

ok det var ikke pænt sagt men svar mig nu er y=42 og tak på forhånd 


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. september 2014 af Therk

#5

er y så 42 

altså y=42


Ja. Og hvad er x så?


Brugbart svar (0)

Svar #10
06. september 2014 af hesch (Slettet)

#8: Ja, y = 42.  Indsæt dette i een af ligningerne i opgaven, og find derved x.


Svar #11
06. september 2014 af Karare

tak skal du jeg skal nok find x nu


Svar #12
06. september 2014 af Karare

så er x =30 


Brugbart svar (0)

Svar #13
06. september 2014 af hesch (Slettet)

#12: Ja, tillykke.    :)    Så kunne du jo godt.


Svar #14
06. september 2014 af Karare

tak 


Brugbart svar (0)

Svar #15
06. september 2014 af Therk

#12

så er x =30 

#3

men jeg kender ikke til ligning med en ubekendt please hjælpe mig så jeg for en god forståelse og tak på forhånd 

Det har du da fint styr på.


Skriv et svar til: hej please hjælp mig matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.