Matematik

Løs ligning med log

07. september 2014 af Hannadue93 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

Kan I hjælpe med at finde x, i nedstående ligninger:

log(x)-log(5)=3

og

log(2x+3)-log(x)=1

På forhåmd tusind tak!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2014 af SuneChr

1)  Isolér  (log x)  og benyt   (log a) = b ⇔  10b = a
2)  Benyt  (log a) - (log b) = log (a/b)   og at  (log 10) = 1


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. september 2014 af mathon

                          \log(x)-\log(5)=3

                          \log\left (\frac{x}{5} \right )=3

                          \frac{x}{5}=10^{3}

                          x=5000


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2014 af SuneChr

# 2   Jamen, - så servér da også den anden.


Skriv et svar til: Løs ligning med log

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.