Matematik

Kvadratsætning? Matematik

07. september 2014 af Jickjack (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hey, jeg sidder og laver noget aflevering, og lige pt. er jeg igang med nogle spørgsmål/opgaver omkring kvadratsætninger. Vi har hørt om kvadratsætningerne 1 & 2.
1. (a+b)^2=a^2+b^2+2ab 
2. (a+b)(a-b) = a^2-b^2 

De sidste par spørgsmål har været noget der gav mening i forhold til sætningerne, det står så ment bare at jeg skal "udregne" udtrykkene.

Jeg er nu nået til den sidste (som somregel er den sværeste)
31 * 29.
Skal jeg bare udregne den som den står? eller er det noget omvendt hejs?
Jeg er sygt forvirret.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2014 af mathon

              31•29 = (30+1)(30-1) = 302 - 1 = 900 - 1 = 899


Svar #2
07. september 2014 af Jickjack (Slettet)

#1 jeg ser super taknemmelig for dit svar, men udregning hjælper mig ikk som sådan, hvorfor er det at du gør som du gør :) Hvis du orker at forklare


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2014 af mathon

     31•29 = (30+1)(30-1) = 302 - 12     som er anvendelse af     2. (a+b)(a-b) = a2- b2 
                   (a+b)(a-b) = a2 - b2                                     to tals sum gange se samme to tals differens


Svar #4
07. september 2014 af Jickjack (Slettet)

Ahh nu kan jeg se det, mange tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Kvadratsætning? Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.