Matematik

Hjælp med udregning af brøk og reducering

08. september 2014 af bcsara (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej folkens, jeg sidder med et par stykker, som jeg skal reducerer så meget, som muligt og noget udregning af nogle brøker, men jeg forstår det ikke rigtigt og min lærer kan ikke forklare det, så jeg kan forstå det. :(

Det er opgave 2 og 3 i den vedhæftede fil. Nogle der kan hjælpe mig? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Opg 2. a) Benyt, at man dividerer med en brøk ved at gange med den omvendte brøk.

            b) Forlæng brøkerne til deres fællesnævner.

            c) Man ganger to brøker med hinanden ved at gange tæller med tæller og nævner med nævner.

Opg 3. Benyt de kendte potensregneregler

             an · am = an+m   ,    a-n = 1/an ,   (ab)n = an·bn .


Svar #2
08. september 2014 af bcsara (Slettet)

Jeg forstår ikke rigtig de potensregneregler, som du har skrevet, for jeg har desværre ikke set dem før. :(


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det giver da ingen mening at regne en opgave med at reducere potenser, hvis du ikke har lært om regning med potenser.


Svar #4
09. september 2014 af bcsara (Slettet)

Vi har lige fået ny lærer og vores gamle havde ikke lært os det.


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det må du jo så tage op med din lærer. Der er vel tale om at repetere folkeskolestof.


Skriv et svar til: Hjælp med udregning af brøk og reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.