Matematik

monotoniforhold og ekstrema af funktion

08. september 2014 af TinTin1998 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Da denne opgave har voldet mig en del problemer, håber jeg der er nogle der kan hjælpe. Den lyder således.....

Undersøg funktionen med hensyn til monotoniforhold og ekstrema. f(x)=1/3x^3-4x+2


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2014 af mathon

                  f{\, }'(x)=x^2-4=(x+2)(x-2)

ekstrema kræver
                  f '(x) = 0
dvs
                 (x+2)(x-2) =0


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Start med at differentiere funktionen og løse ligningen f '(x) = 0 . Bestem fortegnsvariationen for f '(x).


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2014 af mathon

fortegnsvariation for f '(x)

    for x < -2 er f '(x) ??
    for -2 x < 2 er f '(x) ??
    for x > 2 er f '(x) ??


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. september 2014 af mathon

                                               \begin{array}{|c|c|c|}\hline interval & fortegn \, for \, f{\, }'(x) & monotoni \, for\, f(x) \\ \hline x<-2&?&?\\ -2<x<2&?&?\\ x>2&?&?\\ \hline\end{array}


Skriv et svar til: monotoniforhold og ekstrema af funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.