Fysik

fysik

08. september 2014 af chaudry (Slettet) - Niveau: B-niveau

HASTER HASTER HASTER

Der er 1 opgave jeg ikke helt kan finde ud af i min aflevering, som lyder sådan:

en isklump med temperaturen 0 grader flyder på vandet. Isklumpens rumfang er 7.5 cm3

a) find opdriften på isklumpen. Densiteten af is ved 0 grader er 0.917 g/cm3

b) beregn rumfanget af den del af isklumpen, som er under vand

c) hvor stor en brøkdel af isen er under vand

d) forklar udtrykket"vi ser kun toppen af isbjerget"


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2014 af mathon

ved flydning:

                       opdriften er lig med tyngden af isen = tyngden af det fortrængte vand

                           F_{op}= V_{is}\cdot \varrho_{is} \cdot g=V_{vand}\cdot \varrho_{vand} \cdot g


Svar #2
08. september 2014 af chaudry (Slettet)

Jeg er virkelig lost :(

Kan du vær sød og hjælp lidt

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2014 af mathon

a)
               F_{op}= V_{is}\cdot \varrho_{is} \cdot g


Svar #4
08. september 2014 af chaudry (Slettet)

Skal man ikke regne noget ud i A?

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. september 2014 af mathon

b)
             V_{is}\cdot \varrho_{is} \cdot g=V_{vand}\cdot \varrho_{vand} \cdot g

              V_{fort\ae ngt}=V_{under}=\frac{ \varrho _{is}}{\varrho _{vand}}\cdot V_{is}


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. september 2014 af mathon

c)
               \frac{V_{under}}{V_{is}}=\frac{\varrho _{is}}{\varrho _{vand}}


Svar #7
08. september 2014 af chaudry (Slettet)

Kære Mathon har du mulighed for at smide nogen tal eller betegnelser på da jeg gerne vil have det skåret ud i pap enden jeg forstår det.

Brugbart svar (0)

Svar #8
08. september 2014 af mathon

d)

           \frac{V_{is}-V_{under}}{V_{is}}=\frac{\varrho _{vand}-\varrho _{is}}{\varrho _{vand}}

           \frac {{}V_{over}}{V_{is}}=\frac{\varrho _{vand}-\varrho _{is}}{\varrho _{vand}}=1-\frac{\varrho _{is}}{\varrho _{vand}}


Svar #9
08. september 2014 af chaudry (Slettet)

Mange tak Mathon skal der ikke smides nogen tal på?

Brugbart svar (0)

Svar #10
08. september 2014 af mathon

#9
           Det gør du selv.


Svar #11
08. september 2014 af chaudry (Slettet)

Jamen hvilke tal skal jeg smide på

Brugbart svar (0)

Svar #12
08. september 2014 af mathon

             V_{is}=7,5\; cm^3

             \varrho _{is}=0,917\; \frac{g}{cm^3}


Svar #13
08. september 2014 af chaudry (Slettet)

Tak
Hvilke er det svaret til?

Skriv et svar til: fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.