Matematik

Reducer udtrykket. mit Ti-nspire virker ikke og jeg har helt glemt hvordan man gør

10. september 2014 af dani8676 (Slettet) - Niveau: B-niveau

reducer udtrykket (a-b)^(2)+2b(a-b), og reducer udtrykket ((3*x-3*y)/(x^(2)-2*xy+y^(2))) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2014 af Eksperimentalfysikeren

I den første kan du sætte (a-b) udenfor en parentes. Brug derefter en af kvadratsætningerne til at reducere mellemresultatet.

I den anden sætter du 3 udenfor en parentes og bruger en kvadratsætning på nævneren. Derefter forkorter du brøken.


Svar #2
10. september 2014 af dani8676 (Slettet)

Jeg må ikke bruge hjælpemidler, så kan du gå lidt mere i dybten og tussen tak jeg værdsætter hjælpen :P


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. september 2014 af mathon

       \left (a-b \right )^2+2(a-b)=\left (a-b \right )\cdot \left (a-b \right )+2\cdot \left (a-b \right )=\left (a-b \right )\left ( a-b+2 \right )                              


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. september 2014 af mathon

                   \frac{3x-3y}{x^2-2xy+y^2}=\frac{3(x-y)}{?}


Svar #5
10. september 2014 af dani8676 (Slettet)

tusind tak skal du ha du har været en stor hjælp.


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Korrektion

        (a - b)2 + 2b·(a - b) = (a - b) · (a - b + 2b) = (a - b) · (a + b) = ...


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. september 2014 af PeterValberg

#0 Jeg måtte trække lidt på smilebåndet, da jeg så din overskrift og læste #2,
      hvis du ikke må bruge hjælpemidler, hvorfor så overhovedet blande TI-nspire
      ind i det.... hjælp til selvhjælp er heldigvis indenfor "rækkevidde":

      Prøv at se denne [ video-liste ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #8
10. september 2014 af dani8676 (Slettet)

For at være ærlig så jeg tænkte ikke rigtig over titlen, jeg har dog vænnet mig til at bruge Ti til all min matematik så jeg skrev det instinktivt. ups!

Skriv et svar til: Reducer udtrykket. mit Ti-nspire virker ikke og jeg har helt glemt hvordan man gør

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.