Matematik

Lidt hjælp til noget faktorisering(?)

10. september 2014 af Etex (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, har brug for lidt hjælp til noget faktorisering (jeg er lidt usikker på, hvorvidt det falder ind under faktorisering,) som jeg bøvler lidt med. Ligningerne, som jeg skal løse, er lig denne ligning, som jeg lige har konstrueret, lærer jo mindre, hvis i løser mine faktiske opgaver :b

x^2-5*x+3=0

Hvordan finder man frem til x?


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. september 2014 af mathon

            x^2-5x+3=\left (x -\frac{5+\sqrt{13}}{2} \right )\cdot \left (x -\frac{5-\sqrt{13}}{2} \right )

hvor
              x^2-5x+3=0   har rødderne
                    \left\{\begin{matrix} \frac{5-\sqrt{13}}{2}\\ \frac{5+\sqrt{13}}{2} \end{matrix}\right.


Skriv et svar til: Lidt hjælp til noget faktorisering(?)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.