Matematik

Hvordan finder jeg x i denne problemstilling?

11. september 2014 af rebe2167 (Slettet) - Niveau: 9. klasse
Hej jeg skal aflevere en problemregning imorgen, og jeg har virkelig svært ved denne opgave:

Opgave beskrivelse:
Ifølge arbejdsmiljøloven skal rumfanget kun beregnes af den del af klasselokalet, der har en loftshøjde på mindst 2,50 m. På skitserne er x det antal meter af klasselokalets bredde, hvor loftshøjden er mindre end 2,50 m.

Opgave:
Du skal vise, at x er ca. 0,67 m.

Jeg har vedhæftet et billed af klasselokalet, jeg håber virkelig der er nogen som kan hjælpe mig.
Jeg er ikke interreseret i bare at få svaret, jeg vil meget gerne have det forklaret.
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
11. september 2014 af 123434 (Slettet)

Trekantens højde

2,5m-1,7m=0,8 m

Den oplyste vinkel er 50 grader, og den modstående katete er 0,8 m

så skal vi finde den hosliggende katete

Tan(50)=0,8/hos

Tan(50)*hos=08

hos=0,8/tan(50)=0,67 m


Svar #2
11. september 2014 af rebe2167 (Slettet)

Tusind, tusind tak 123434. Dit svar hjalp mig rigtigt meget! :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Eller blot ensvinklede trekanter:

      x / (6,00 - 4,50) = (2,50 - 1,70) / (3,50 - 1,70)

dvs.

        x = 1,5 · 0,8 / 1,8 = (5/6) · 0,8 = 4/6 = 2/3 m ≈ 0,67 m


Skriv et svar til: Hvordan finder jeg x i denne problemstilling?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.