Matematik

PROCENT! RED MIG

11. september 2014 af Zaynab191 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej! har nogle spørgsmål om disse spørgsmål, haha. Håber i kan hjælpe mig ;O

Spørgsmål: I en sportsforretning får du 10% rabat pga. dit medlemskab af tennisklubben. En dag giver forretningen 25% rabat på alle varer.

- Kan det betale sig for dig at få dine 10% først - og så 25% bageefter?

- Eller omvendt?

- Hvor meget kan du denne dag i alt spare på et par sko til 550 kr?

- Hvor mange % har du sparet i alt på skoene? 

Help? ;/


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. september 2014 af mathon

      25% nedsalg og dernæst 10% nedslag     Pris·0,75·0,90

      10% nedsalg og dernæst 25% nedslag     Pris·0,90·0,75

       normalpris     550
       procentpris    550·0,90·0,75 = 371,25
       besparelse  (550 - 371,25) = 178,75

       besparelsesprocent
                                         (178,75 / 550)•100% = 32,5%


Svar #2
11. september 2014 af Zaynab191 (Slettet)

TAAK! :D


Skriv et svar til: PROCENT! RED MIG

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.