Matematik

MATEMATIK HÆLP MIG!

11. september 2014 af Zaynab191 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Kan nogle hjælpe mig med disse spørgsmål?! ;O

Spørgsmål: Herunder ses hvor længe drengene i 8.klasse var om at løbe 400 m.

Jacob: 1.54 min.

Hans: 1.21 min.

Søren: 2.19 min.

Kim: 1.58 min.

Simon: 3.12 min.

Jørn: 2.08 min.

Mark: 2.38 min.

Lars: 2.30 min.

Asad: 1.48 min.

- Beregn gennemsnithastigheden

- Find forskellen på den hurtigste og langsomste tid

- Hvor mange af eleverne løb hurtigere end gennemsnittet?

- Hvor mange procent af eleverne var langsommere end gennemsnittet? 

Some help? ;O


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Gennemsnitshastigheden for en løber er

        v = s / t

hvor s er distancen, der er løbet, og t er tiden det tog at løbe distancen. Omregn tiderne til sekunder.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. september 2014 af PeterValberg

Gennemsnitshastigheden bestemmes ved at addere de
forskellige tider og dividere med antallet af drenge.
Regn tiderne om til minutter

Forskellen mellem største og mindste værdi burde give sig selv (hint: minus)

Tæl antallet af elever, der løb hurtigere end den gennemsnitstid, du fandt først

Tæl antallet af elever, der var langsommere og reng det om til procent ift det
samlede antal drenge, der deltog i løbet

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Spørgsmålet er, om gennemsnitshastigheden for drengene skal findes som gennemsnittet af drengenes hastigheder, eller om den reciprokke gennemsnitshastighed skal findes som gennemsnittet af drengenes reciprokke hastigheder.

Er det

        <v> = (1/n) · ∑i vi = (1/n) · ∑i s/ti = s · (1/n)·∑i (1/ti) ,

eller er det

        1/<v> = (1/n) · ∑i (1/vi) = (1/n) · ∑i ti/s = (1/(n·s)) · ∑i ti

og dermed

        <v> = s / ((1/n)·∑i ti) .


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. september 2014 af PeterValberg

#3 bemærk det angivne niveau ... 8. kl. (spørgeren er 14 i.flg. profilen)
    

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Jo. jeg mener blot, at det på ingen måde er klart, hvordan gennemsnitshastigheden skal beregnes. Jeg ville selv foreslå den første metode i #3 (gennemsnittet af drengenes hastigheder), mens din fremgangsmåde i #2 peger på metode nr 2 i #3.


Svar #6
11. september 2014 af Zaynab191 (Slettet)

Har allerede fundet ud af det, men ellers tak :)


Skriv et svar til: MATEMATIK HÆLP MIG!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.